Cégkivonat formák, elektronikus vagy közhiteles?

Cégkivonat formák, elektronikus vagy közhiteles?Ha valaki először igényel cégkivonatot, akkor az egyik leggyakoribb kérdés az szokott lenni, hogy melyik változatra van szükség, hiteles vagy közhiteles cégkivonatra.

A legegyszerűbb válasz az a kérdésre, hogy arra, amelyiket a felhasználás helye előírja. Ez persze ebben a formában sok esetben nem segítség, lássuk a különbségeket a dokumentum típusok között.

Ahogy a nevük is mutatja, a két változat között a hitelesítés formája a különbség (az adatok, információk ugyanazok lesznek mindkét változatban), azonban ez magával von még egy dolgot is, mégpedig a dokumentum formáját. Hiteles cégkivonatot igényelhetsz elektronikus formában is, közhiteleset azonban kizárólag papír alapon. Emiatt a felhasználási forma is segítségedre lehet a választásban.

Ha elektronikusan kell benyújtani pl. egy pályázatot és a hozzá tartozó dokumentumokat, akkor biztosan nem kell közhiteles cégkivonatot igényelned, ugyanis az nem létezik elektronikus formában. Fordítva már nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis papír alapú dokumentum lehet mindkét változat. Ilyenkor, ha nincs előírva a cégkivonat típus, és nem tudod megkérdezni, hogy melyikre van szükség, akkor igényelj közhiteles cégkivonatot. Ez a magasabb hitelesítési szint, és mindenhol el kell, hogy fogadják, akkor is, ha csak hiteles változatra van szükség.

2022.március 08

Egyre több helyen csökken a cégkivonat elfogadási idejeEgy cégkivonat érvényességi ideje 30 napig tart, ami azt jelenti, hogy a kiállítást követő 30 napban fogadják el a dokumentumot. De mi az oka a viszonylag rövid érvényességi időnek?

2022.január 10

Cégkivonat igényléssel kapcsolatos plusz szolgáltatásokNagyon egyszerű manapság cégkivonatot beszerezni, egy gyors internetes kereséssel több olyan weboldalt is találhatunk, melyek kifejezetten cégkivonat kiállításával, elkészítésével foglalkoznak.

2021.május 11

24 órás távfelügyelet szolgáltatásokA biztonságtechnikai szolgáltatások közül az egyik legnépszerűbb a 24 órás távfelügyelet, ugyanis ez a szolgáltatás „összeköthető” a legtöbb alkalmazott biztonsági rendszerrel, és a két megoldás kombinációja kiváló védelmet nyújt a legtöbb helyzetben.

2021.április 21

Milyen fontos információk vannak az cégjegyzékben?Az üzleti életben nagyon fontos az átláthatóság, hogy mindenki hozzáférjen egy vállalkozás fontosabb adataihoz. A hozzáférést a cégekről lekérhető dokumentumokon keresztül biztosítják. A legnépszerűbb ilyen dokumentumok a cégkivonat és a cégmásolat.

2021.február 04

Cégkivonat formák, elektronikus vagy közhiteles?Ha valaki először igényel cégkivonatot, akkor az egyik leggyakoribb kérdés az szokott lenni, hogy melyik változatra van szükség, hiteles vagy közhiteles cégkivonatra.