A lézeres szőrtelenítés a legjobb megoldás

A lézeres szőrtelenítés a legjobb megoldásHa szőrtelenítésről van szó, akkor számos különböző módszer közül választhatunk a cél eléréséhez, a borotválástól kezdve a gyantázáson, szőrtelenítő krémeken át a lézeres szőrtelenítésig. Cikkünkben arról lesz szó, hogy miért a lézeres szőrtelenítés a legjobb megoldás a lehetőségek közül.

Először is essen szó a lézeres szőrtelenítés egyetlen hátrányos tulajdonságáról, mégpedig az áráról. A többi lehetőséghez képest valóban költséges megoldásról van szó, de a magasabb árért cserébe minden szempontból nagyságrendekkel jobb eredményeket kapunk.

Amiben verhetetlen a lézeres szőrtelenítés, az a tartósság. A borotválkozásról biztosan mindenki tudja, hogy pár nap után meg kell ismételni. Aki próbálta már a gyantázást, az a pár nap helyett a pár hetes eredménynek nagyon tud örülni. Nem kell azonban beérni a pár héttel, mivel a lézeres szőrtelenítésnek köszönhetően a szinte végleges eredmény is elérhető. Csak azért szinte, mert a kezdeti kezeléssorozatot követően évente 1-2 emlékeztető kezelésre kell majd elmenni.

Kényelmi szempontból sem lehet megközelíteni a lézeres szőrtelenítést. Fájdalommentes, teljesen biztonságos eljárásról van szó, maximum minimális kellemetlenségekkel a lézer miatt. Összehasonlításképpen a borotválást pár naponta meg kell ismételni, és biztosan mindenki járt már úgy, hogy begyulladt a bőre utána. A gyantázás pedig biztosan fájdalommal jár, mivel a szőrszálakat úgy tépik ki gyantával a bőrből. Népszerű még a géppel végzett IPL is, amely szintén nem egy kényelmes eljárás.