Nagyon fontos a cégkivonat érvényességi ideje

Egyre több helyen csökken a cégkivonat elfogadási idejeEgy cégkivonat érvényességi ideje 30 napig tart, ami azt jelenti, hogy a kiállítást követő 30 napban fogadják el a dokumentumot. De mi az oka a viszonylag rövid érvényességi időnek?

Ha cégvezetői szemmel nézzük, akkor úgy tűnhet, hogy a rövid érvényességnek az oka, hogy minél előbb lejárjon az igényelt dokumentum, és utána fizetni kelljen egy új cégkivonatért, ha szükség van rá. Érdemes azonban a másik oldalt is megvizsgálni, mert akkor láthatjuk a 30 napos érvényesség okát.

A cégkivonat ugyebár az éppen hatályos információkat tartalmazza egy vállalkozásról. Minél több idő telik el a cégkivonat kiállítása után, annál nagyobb az esélye vannak, hogy a dokumentumban már nem a valós információk szerepelnek. Valószínűleg a cég neve, formája, székhelye stb. nem fog megváltozni a cégkivonat igénylését követően, vannak azonban olyan információk is, melyek egyik napról a másikra jelentkezhetnek, és jelentősen befolyásolják a cég megítélését, helyzetét.

Ilyen információk pl., ha egy cég felszámolás vagy csődeljárás alá kerül, vagy ha büntetőjogi intézkedés folyik ellene. Ha a cégkivonat érvényesség ideje alatt ezek valamelyike előfordul egy vállalkozásnál, akkor nem árt, ha minél rövidebb ez az érvényességi idő. Hasonló a helyzet a cég képviseletére jogosult személyekkel is. Ha megváltozik a képviseletre jogosultak listája, akkor arról nem árt minél hamarabb tájékozódni, nehogy olyan valaki írjon alá pl. egy szerződést, akinek erre már nincs is joga.

2022.március 08

Egyre több helyen csökken a cégkivonat elfogadási idejeEgy cégkivonat érvényességi ideje 30 napig tart, ami azt jelenti, hogy a kiállítást követő 30 napban fogadják el a dokumentumot. De mi az oka a viszonylag rövid érvényességi időnek?

2022.január 10

Cégkivonat igényléssel kapcsolatos plusz szolgáltatásokNagyon egyszerű manapság cégkivonatot beszerezni, egy gyors internetes kereséssel több olyan weboldalt is találhatunk, melyek kifejezetten cégkivonat kiállításával, elkészítésével foglalkoznak.

2021.május 11

24 órás távfelügyelet szolgáltatásokA biztonságtechnikai szolgáltatások közül az egyik legnépszerűbb a 24 órás távfelügyelet, ugyanis ez a szolgáltatás „összeköthető” a legtöbb alkalmazott biztonsági rendszerrel, és a két megoldás kombinációja kiváló védelmet nyújt a legtöbb helyzetben.

2021.április 21

Milyen fontos információk vannak az cégjegyzékben?Az üzleti életben nagyon fontos az átláthatóság, hogy mindenki hozzáférjen egy vállalkozás fontosabb adataihoz. A hozzáférést a cégekről lekérhető dokumentumokon keresztül biztosítják. A legnépszerűbb ilyen dokumentumok a cégkivonat és a cégmásolat.

2021.február 04

Cégkivonat formák, elektronikus vagy közhiteles?Ha valaki először igényel cégkivonatot, akkor az egyik leggyakoribb kérdés az szokott lenni, hogy melyik változatra van szükség, hiteles vagy közhiteles cégkivonatra.