24 órás távfelügyelet szolgáltatások

24 órás távfelügyelet szolgáltatásokA biztonságtechnikai szolgáltatások közül az egyik legnépszerűbb a 24 órás távfelügyelet, ugyanis ez a szolgáltatás „összeköthető” a legtöbb alkalmazott biztonsági rendszerrel, és a két megoldás kombinációja kiváló védelmet nyújt a legtöbb helyzetben.

A 24 órás távfelügyelethez először is szükség lesz már kiépített biztonsági rendszerre. Ez a rendszer lehet kamera rendszer, de az is lehet, hogy csak riasztó berendezések vannak a rendszerbe kötve, kamerák nincsenek. Amikor a kiépített rendszer jelez, akkor a jelzés automatikusan eljut a a 24 órás távfelügyeletet vállaló céghez. A jelzést követően a szerződésben megállapított időn belül a helyszínre kell érkezni a cég munkatársainak.

A 24 órás távfelügyelet szinte minden esetben előnyt fog jelenteni, ugyanis nem elég, ha a biztonsági rendszer jelez, ha nincs senki, aki felmérje a helyzetet, megzavarja az esetleges betolakodókat, akkor ugyanúgy kár érhet minket. Ha azonban az őrző-védő cég munkatársai gyorsan a helyszínre érkeznek, akkor komolyabb helyzeteket is meg tudnak akadályozni.

Nem csak behatolás esetén, hanem pl. tűzjelző rendszer jelzése esetén is szükség lehet gyors kiérkezésre. Ha tényleg tűz van, akkor azért, ha pedig nincs, akkor azért, hogy erről valaki megbizonyosodjon, mielőtt tűzoltókat kellene hívni.